Suomen Teatteriopisto
Suomen Teatteriopisto > Ammattiin ohjaava koulutus

Ammattiin ohjaava koulutus


AhlmanEdu ja Suomen Teatteriopiston Tuki ry ovat solmineet kumppanuussopimuksen, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki Suomen Teatteriopiston ammattiin ohjaavan koulutuksen uudet opiskelijat tulevat AhlmanEdun vapaan sivistystyön opiskelijoiksi. Opinnot järjestetään edelleen Tampereen keskustassa Tampereen Komediateatterin ja Suomen Teatteriopiston tiloissa.

Suomen Teatteriopiston opettajistoon kuuluu eturivin teatterialan ja -koulutuksen ammattilaisia, tänä vuonna esimerkiksi Antti Mikkola (TeM), Patrik Drake (Suomen Teatterikoulu, ohjaajalinja), Petra Karjalainen (TeM), Emilia Pokkinen (TeM), Mirka Räisänen (KT), Teemu Ojala (FM), Jenna Teinilä (FM), Jevgeni Haukka (TeM), Hanna Gibson (TeM) ja Panu Raipia (KM).

Myös AhlmanEdun rehtori Sami Pekonen näkee yhteistyössä mahdollisuuksia. Jo olemassa olevat Ahlmanin kirjoittaja-, musiikki-, ja kuvataidelinjat saavat arvoisensa kumppanin Suomen Teatteriopistosta: Tampere on hieno kulttuurikaupunki, jota yhteistyömme vahvistaa edelleen. Yhteistyö käynnistyy koulutustoiminnalla, mutta sitä tullaan laajentamaan myös muille osa-alueille, kuten esimerkiksi yhteisiin esityksiin ja tapahtumiin, toteaa Sami Pekonen.

Suomen Teatteriopiston näyttelijätyön opetuksen tavoitteena on kehon, mielen ja terveen äänenkäytön yhteen liittäminen ja näin persoonallisen ja kokonaisvaltaisen ilmaisun muodostaminen ja kehittäminen.

AhlmanEdun arvostettu kirjoittajalinja tarjoaa tarpeellisen teoriapohjan eri kirjallisuuden lajien ymmärtämisestä. Kirjoittajalinja on aktiivinen osa suomalaista kirjallisuuden kenttää. Opiskelu musiikkilinjalla antaa mahdollisuuden keskittyä oman musiikillisen osaamisen kehittämiseen ja musiikin tekemiseen. Kuvataidelinjalla puolestaan on mahdollisuus keskittyä omaan taiteelliseen työhön ja/tai valmentautua taidekoulujen pääsykokeisiin.

Yhteisellä hallinnolla on leveämmät hartiat asioiden hoitamiseen ja kehittämiseen. Suomen Teatteriopiston opiskelijoille muutos tarkoittaa merkittäviä parannuksia. AhlmanEdun kautta heille järjestyy opiskelijahuoltoa, kouluterveydenhoito ja maksuton kouluruokailu.

 

Teatteriopisto antaa ammattiin ohjaavaa koulutusta kolmella opintolinjalla:

Näyttelijäntyön peruslinja
Ammattiin ohjaavaa koulutusta näyttelijän uralle aikoville.
Näyttelijäntyön jatkolinja
Jatkolinjalle voivat hakea kaikki ne oppilaat, jotka ovat opiskelleet päätoimisesti yhden vuoden näyttelijäntyötä jossakin oppilaitoksessa.
Musiikkiteatteripainotteinen
näyttelijäntyön peruslinja
Tutustutaan tanssityyleihin, opiskellaan laulua, saadaan opetusta näyttelijäntyössä ja sitä sivuavissa oppiaineissa.

Lukuvuonna 2020-2021 opettajina ja ohjaajina toimivat mm. Antti Mikkola, Hanna Gibson, Tuukka Huttunen, Capri Selo, Juha Junttu, Panu Raipia, Ari Numminen, Jevgeni Haukka, Saara Pohjoismäki, Jenna Teinilä ja Hanna-Riikka Suhonen. 

Hakuaika 1.3.-31.5. ja 7.6.-30.7.