Suomen Teatteriopisto
Suomen Teatteriopisto > Ammattiin ohjaava koulutus > Opiskelu

Opiskelu

OPETUKSEN SISÄLTÖ JA MENETELMÄT

Opetus perustuu näyttelijäntyön opetukseen ja se käsittää näyttelijäntyön kaikki osa-alueet: puhetekniikka, improvisaatio, kontaktiharjoitukset, teatterihistoria, dramaturgia, roolianalyysi, laulu, miekkailu, näyttämöliikunta, akrobatia ja tanssi.

Opetus suuntautuu näyttelijäntyöhön. Koulutuksen tavoite on kehon, mielen ja terveen äänenkäytön yhteen liittäminen ja näin persoonallisen ja kokonaisvaltaisen ilmaisun muodostaminen. Lähtökohtana on oppilaan oman persoonallisuuden korostaminen sekä valmiuksien kehittäminen itseilmaisuun erilaisissa tilanteissa.

Opetuksessa tutustutaan roolityön perusteisiin ja tekstien analyyttiseen lukemiseen sekä tehdään kohtausharjoituksia. Opiskelijat opettelevat arvioimaan omaa ja muiden ilmaisua. Lisäksi opetellaan aktiivista ja luovaa asennetta taiteelliseen työhön.

Lukuvuoden opetus jakautuu viiteen 6-7 viikkoa pitkään jaksoon. Viimeisessä jaksossa valmistetaan opinnäytetyönä näytelmä. Opiskelu on päätoimista, viitenä päivänä viikossa.

 

NÄYTTELIJÄNTYÖN PERUS- JA JATKOLINJAN OPETTAJAT/OHJAAJAT 2021-2022

Jevgeni Haukka, näyttelijäntyö
Antti Mikkola, näyttelijäntyö
Capri Selo, laulu
Marja Suurpalo, puhetekniikka
Ari Numminen, tanssi ja fyysinen teatteri
Teemu Ojala, teatteri tutuksi ja näytelmäkirjallisuus
Saara Pohjoismäki, tanssi
Hanna-Riikka Suhonen, näyttelijäntyö ja naamioteatteri
Jenna Teinilä, improvisaatio, klovneria ja fyysinen teatteri
Hanna Gibson, näyttelijäntyö (monologikurssi)
Santtu Otsamo, kilpatanssi
Tuukka Huttunen, näyttelijäntyö (dialogikurssi)
Jaakko Lenni-Taattola, teatterihistoria ja dramaturgia
Anitta Ahonen, stand up
Panu Raipia, ohjaaja (Jatkolinja: Aladdin ja taikalamppu)
Anna-Elina Lyytikäinen, ohjaaja (Jatkolinja: Kirsikkatarha)

JATKO-OPISKELU

Opetuksen päämääränä on antaa opiskelijalle sellaiset perusvalmiudet, että hänen jatko-opintoihin suuntautuva valintansa helpottuisi. Koulu antaa perusteet jatkokoulutukseen mm. Taiteen ja viestinnän oppilaitoksiin, Teatterikorkeakouluun, Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselle sekä eri alojen oppisopimuskoulutuksiin. Opiskelua voi jatkaa myös Suomen Teatteriopiston näyttelijäntyön jatkolinjalla.

Näyttelijäntyön jatkolinjalle voivat hakea kaikki ne oppilaat, jotka ovat opiskelleet päätoimisesti yhden vuoden näyttelijäntyötä jossakin oppilaitoksessa. Opetus perustuu näyttelijäntyön perusvalmiuksien ylläpitämiseen ja uuden oppimiseen.