Teatteritunnit Yli 18-vuotiaat aikuiset

teatteritunnit yli 18 aikuiset

Ryhmät soveltuvat teatteritaiteen perusopetusta jatkaville tai aiemmin teatteria jonkin verran harrastaneille aikuisille. 

Keskiviikkoisin kokoontuva ryhmä harjoittelee klo 18:00 -19:30 näyttelijäntyötä improvisaatiotekniikoiden keinoin. Improvisaatio-osuus rakennetaan niin, että se sopii sekä improvisaatioteatterista kiinnostuneille, että improvisaatiosta näyttelijäntyön tukena kiinnostuneille henkilöille. Improvisaatio on teatterilaji, jossa valmista käsikirjoitusta ei ole, vaan esityksen sisältö syntyy tehdessä, näyttelijöiden ollessa vahvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Tätä vuorovaikutusta sekä vastanäyttelijöihin, että yleisöön vahvistetaan harjoittelemalla. Improvisointi on usein hauskaa ja sen myötä se rentouttaa harjoitustilannetta ja oppimisesta tulee positiivisuuden, ilon ja hassuttelun vuoksi helpompaa ja edistys tapahtuu nopeammin ja ikäänkuin huomaamatta.

Jälkimmäinen puolisko, klo 19:30 -21:00 harjoitellaan tekstipohjaista teosta. Opettaja Jenna Teinilä on jo ryhtynyt suunnittelemaan esityskokonaisuutta, jonka Prospero toteuttaa, tekstit sen sisälle päätetään ryhmän kanssa yhdessä. 

Kokonaisuudessaan sisältö tukee loistavasti näyttelijäntyön harjoittelua ja kaikkia sen osa-alueita ja taitoja. Mutta mikäli oppilas haluaa keskittyä vain tekstin ja esityksen harjoittelemiseen, hän voi ostaa ainoastaan "puolikkaan" Prosperojen harjoituskerrasta (32h) tai jos oppilas haluaa keskittyä vain improvisoimiseen, hän voi ostaa vain improvisaatio-osuuden. Yksitellen molemmat osat tuntia ovat kokonaisuutena 32 oppituntia. Koko paketti on myös mahdollinen, 64h. 

Opettajana Prosperoissa toimii kaudella 24-25 Jenna Teinilä. Jenna on näyttelijä (FIA) ja toimii kiinnityksellä Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkelissa, sekä esiintyy erilaisissa kokoonpanoissa freelancerina. Hän on toiminut näyttelijäntyön, improvisaation ja teatteritaiteen opettajana Suomen Teatteriopistossa vuodesta 2011 asti.

Milloin?

Ryhmät kokoontuvat 19.8.2024 alkavalla viikolla Teatteriopistolla Juhlatalo Hovissa Sukkavartaankatu 9, keskiviikoisin klo 18:00 - 21:00.

teatteritunnit yli 18 aikuiset
- ke klo 18:00 - 19:30 (Impro)
- ke klo 19:30 -21:00 (Prospero)
 

Hinnasto

Teatteritaiteen perusopetus:
2 x 45 min. viikossa 312 € / lukukausi
4 x 45 min. viikossa 485 € / lukukausi

Ilmoittaudu tästä!


musiikkiteatteri aikuiset

Suomenteatteri opiston musiikkiteatteri koulutusohjelmassa on laulun, tanssin ja näyttelijäntyön opetusta nuorille ja aikuisille.

Mitä tunneilla tehdään?

Opintokokonaisuuden aikana opitaan kaikkia musiikkiteatterin osa-alueita samassa paikassa. Innostavat ja ammattitaitoiset opettajat tarjoavat opiskelijoillemme hauskan ja sopivasti haastavan oppimisen mahdollisuuden. Koulutuksella pyritään tukemaan osallistujien omia vahvuuksia.

Kaudella 2024 – 2025 opettajina toimivat Jenna Teinilä, Saara Pohjoismäki ja Marianne Nurmi.

Pyrimme opetuksen lisäksi tarjoamaan oppilaille erilaisia  esiintymismahdollisuuksia mm. opiston joulukatselmuksessa ja muissa tapahtumissa.

Milloin?

Tunnit ovat viikoittain tiistaina, Hovi juhlatalossa tai Komediateatterin Juhlasalissa.

4 x 45 min viikossa
klo 16:30 - 18:00 näytteleminen
klo 18:15 - 19:45 tanssi tai laulu

Jaksoittain voit vaihtaa laulun tanssiin tai toisinpäin.

Hinnasto

Teatteritaiteen perusopetus:
4 x 45 min. viikossa 485 € / lukukausi

Ilmoittaudu tästä!